Storitve

Poleg tega ponujamo še:

Estrih zgradba

EPS mleti stiropor

Veliko pozornost dajemo izdelavi toplotne izolacije s tehnologijo mletega stiropora (EPS), ki je še posebej primeren za učinkovito izravnavo višin pohodnih tal in istočasno služi kot toplotna in zvočna izolacija. Obrtni in industrijski odpadni stiropor predelamo v stiroporni granulat velikosti od 3-8 mm. Stiropornemu granulatu se nato doda hitro vezivo, premešana masa se izravna na želeno višino. Po le nekaj dneh je površina pripravljena za polaganje estriha. Zelo dobre izolacijske lastnosti!

EPS mleti stiropor

Izdelava stiropornega granulata

Obrtni in industrijski odpadni stiropor predelamo v stiroporni granulat velikosti od 3-8 mm, ki ga tudi prodajamo.

Lahek beton

Uporaba lahkega betona v gradbeništvu strmo narašča. Uporaben je tako pri sanacijah lesenih stropov, izdelavi estrihov, toplotni izolaciji tal, za polnilo med inštalacijimi, itd. Lahki beton se lahko meša z običajnim betonskim mešalnikom, z dodajanem cementa in vode (brez peska in drugih dodatkov) dosežemo gostoto zmesi od 200 do 350 kg/m, ter tako dobimo ustrezne tehnične lastnosti lahkega betona. Za pripravo 1 m3 mešanice potrebujemo ca. 800 litrov EPS mletega stiropora.

Strojni tlaki - estrihi

Betonski strojni tlaki, cementni estrihi ali plavajoči podi so običajna in najpogostejša podlaga za polaganje parketa, keramike, toplih podov in podobno. Pravilno zmes betona se strojno razlije v prostor, estrih se nato poravna in strojno zgladi. Pred tem je potrebno vgraditi še ustrezno izolacijo (stiroporne plošče, stirodur, eps lahek beton, itd.) in morebitne inštlacije, ki jih tako zakrijemo v tla.

Hitrosušeči tlaki

Hitrosušeče tlake uporabimo v primeru, ko želimo končne talne obloge vgraditi v najkrajšem možnem času. Hitrosušeči tlaki, dosežejo zahtevano stopnjo vlažnosti že v nekaj dneh - odvisno od uporabe cementa oz. aditiva, za razliko od običajnih, kjer traja sušenje vsaj 6 tednov.

Estrih - tlak

Toplotna izolacija

V osnovi nam estrih služi kot uporabna pohodna talna površina. Estrihi izvedeni na različnih zvočno izolacijskih plasteh (t.i. plavajoči estrihi), so izvedeni tako, da celotna pohodna plast leži oz. plava na izolacijski plasti in nima nobenega stika z nosilno konstrukcijo, stenami ali inštalacijami, ki so položene po tleh. Toplotna izolacija nam poleg izolativnih lastnosti omogoča še omejitev udarnega zvoka. Za izvedbo izolacij in omejitev udarnega zvoka pod posamezno vrsto estriha lahko uporabimo toplotno izolacijo iz ekstrudiranega polistirena (stirodur), ekspandiranega polistirena (stiropor), lahek beton (EPS kroglice), kamene volne (odlična zvočna izolacija), itd.

Estrih - instalacije

Polaganje hidroizolacije

Hidroizolacija trajno zaščiti objekt pred prodiranjem vlage iz zemlje v navpični in vodoravni smeri. Pomembna je natančnost izvedbe in kakovosten izolacijski sloj. Če je hidroizolacija pomanjkljiva ali nenatančna, se bodo na straneh objekta pojavili mokri madeži, plesen in goba, stroški sanacije pa bodo razmeroma visoki v primerjavi s stroški ob pravilni izvedbi. Podlaga za polaganje hidroizolacijskih trakov mora biti trdna, gladka in čista. Na tako podlago najprej nanesemo hladni bitumenski premaz. Bitumenske trakove varimo tako, da s plamenom segrevamo njihovo površino, jih hkrati odvijamo in s tem prilepimo na podlago. Z varjenjem bitumenskega traku na podlago lahko pričnemo, ko je prednamaz povsem suh.

Estrih - polaganje hidroizolacije